keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Ilmeisesti matkakilpailut eivät olekaan huuhaata

Maanantaiaamu, masentava ja harmaa hilaa itsensä mailtansa ylös. Aurinko paistaa, mutta tuhkapilvet sumentavat porilaisen mielen kuin Islannin aikoinaan. Kello on joskus lyönyt yhdeksää, enää se ei lyö yhtään mitään, mulla ainakaan, käytän nimittäin kännykän kelloa. Löi tai ei, todellisuus kyllä hakkaa kellonkin puolesta. En ole taaskaan muistanut katsoa uutta lukujärjestystä, ja elän edellisen viikon skeduulin mukaan. 

Jätän siis rutiinit ja rajat rikkomatta ja myöhästyn koulusta kuten aina, tällä kertaa vain puolisentoista tuntia normaalia enemmän. Mieli on yhtä korkealla kuin lippu liputuspäivänä. Kansallisena suruliputuspäivänä. 

Päivä alkaa med turismsvenska, min favorit. Jag tycker jätte mycket, näinkin voin asian ilmaista. Ilmaista on myös kouluruoka, jota saa ruotsin tunnin jälkeen. Ilmaisuuteen ne maanantairuuan hyvät puolet rajoittuvatkin, sillä kasvisruokaa on kokkaillut todennäköisesti joku hyvinkin intohimoisesti lihaa syövä henkilö, niin imelä on sen maku. Paljoa en valita, olenhan yleisesti ruokaan tyytyväinen, mutta maanantai on aina maanantai, paitsi tiistaina. 

Maanantaimatkailu päättyy lääkärissä käymiseen ällöttävän leikkaushaavatulehduksen tarkistuttamisen vuoksi. Haava sentään on heikoista hoitsutaidoistani huolimatta alkanut parantua. 

Skippaa se kotisohva, laulaa Robin. Päätän vastustaa ja olla niin sanottu Protesti-Anniina. Eli makaan sohvalla erittäinkin tiukasti elämän ajaessa ohitseni. Pelaan kymmenen kertaa veikkauksen halpisbingoa. Kymmenen, tio gånger, ja viimeisen bingopelin lopussa minun ja parinkympin voiton välissä on enää numero tolva. 

Arvaa, voitinko. 

Teen kenorivin radiosta kuulemieni numeroiden perusteella. Kun radiossa kerrotaan yrityksen tehneen 350 000 tappiota, pistän kuponkiin luvun 35. Ja niin edelleen. 

Arvaa, voitinko.

Tiistaiaamu ponkaisee ylös eilistä kumppaniaan pirtsakammin. Lukujärjestys kertoo, että olen herännyt oikeaan aikaan. Tällä kertaa lähtee opiskelut käyntiin ihanalla näyttelyn järjestämisellä. Muutama sähköposti Porin Teatteriin, Porispereen ja Pori Jazzeille, ideointia ja muuta mukavaa, sitten saakin jo ruokaa. 

Vanha kansa sanoo, että jos jotain huonoa, niin jotain hyvääkin. Ruoka on nimittäin parempaa, ehkä tällä kertaa kokki pitää rehuista itsekin. Lieneekö näin aikaan sopivasti ollut pääsiäispupu keittiöasialla. 

Hämmentävä tilanne syntyy, kun olen pöydässä, jossa on neljä eri porukkaa tai henkilöä, jotka eivät puhu keskenään tai tunne toisiaan, mutta minä tunnen kaikki. Yritän kuunnella kaikkia ja puhua kaikille. Espanjalaisille tuttavuuksille mongerran englantia. Puhelin soi. 

"Mikäs tää numero nyt on... Anniina Nikander"
"No Hannu Aholaita täältä Iskelmästä päivää"

Tuntuu ihan lottovoitolta, mä en oikeesti voi uskoa et mä voitan jotain, mä tiedän heti et ei, mä oon oikeesti, siis ihan oikeesti voittanut!

Puhelun aikana selviää, että maanantaina eBingon lomassa täyttelemäni kilpailulomakkeet, joista yksi on Iskelmän kilpailu, jossa pitää äänestää tiettyä artistia esiintymään Iskelmäfestareille, on ollut niin sanotusti Se Oikea kilpailu minulle 

"Niinhän se on, että amatöörit juhlii juhannuksena ja ammattilaiset vasta viikko sen jälkeen", virkkoo Iskelmämies. Anniina lähtee 26.6. Iskelmäfestivaaleille Himokselle, VIP-lipuilla, kolmeksi päiväksi, parhaan iskelmäfanikaverinsa kanssa kuuntelemaan muun muassa näitä 

Juha Tapio - AITO RAKKAUS

Nämä kolme ovat olleet jo kauan Kari Tapion ja Eppu Normaalin ohella iskelmäsuosikkejani, kahta ensimmäistä en ole vielä nähnyt. Juuri lauantaina lähes verta itkien surin ja katkerasti vaikersin sitä, etten ole nähnyt Juha Tapioa. NYT SE TAPAHTUU, EN VOI USKOA! Mä rakastan iskelmää eniten kaikista musiikkilajeista! Siis tämän rinnalla kalpenee aivan kaikki kalkkilaivan kapteenia ja lumikkoja ja lumiukkoja myöden! Kiitos Iskelmä, kiitos Iskelmä, kiitos Iskelmä, kiitos. Kiitos, pelastitte mun koko kesän, ehkä jopa koko elämän. Mun puhelusta Hannun kanssa leikattiin pois minuutin kiittelyt, ennen kuin se soitettiin radiossa.

Lisäksi mieltäni kiihottavina esiintyjinä festareilla nähdään esimerkiksi J. Karjalainen, Jari Sillanpää, Erin, Stig, Suvi Teräsniska, Matti ja Teppo, Anna "Miley" Abreu, Neljänsuora, Jesse Kaikuranta, Jenni Vartiainen, Paula "hei, tuu mun jengiin" Koivuniemi, Lauri "se katto mua" Tähkä, , Popeda. Popeda saa mut kuvittelemaan itseni VIP-ravintolapöydässä ilmaista buffetruokaa syömässä nauttien täydellisestä lavanäkyvyydestä auringonpaisteessa kuvaamassa uudella kamerallani, kun taustalla soi Pitkä kuuma kesä.

Iskelmä tekee mut tälläiseksi

Haluaisitko sinäkin olla ammattilainen ja juhlia vasta viikon kuluttua juhannuksesta? Kiinnostuitko Iskelmäfestivaaleista? Kannattaakin kiinnostua, tuollaisia esiintyjiä ei joka päivä näe samassa paikassa! Tule ihmeessä kanssamme juhlimaan 26.6.-28.6.2014!


Voit ostaa liput, tai voittaa ne! Kilpailuun voi osallistua täällä. Itse äänestin Jannika B:tä. Fanitan Jannikaa. Jos säkin pidät hänestä, äänestä häntä, niin hän saattaa esiintyä Iskelmäfestareilla! Se tavallaan kruunais ainaki mun kesäfestarit. 

Vip-lippuja on vielä ilmeisesti jäljellä, tosin ne ovat jumalattoman kalliita (125€/päivä). Etuihin kuuluu jonottomuus, vipeille varattu upouuden ravintolan yläkerta, vesivessat, buffetruokailu, vip-host, näkyvyys lavalle ja alueelle, stressittömyys... Tavallisia lippujakin on. Kolmen päivän festivaalilippu maksaa 98 euroa. LIPUT TÄÄLTÄ.

Majoitusta Jämsän, Jämsänkosken tai Himoksen majoitusliikkeistä on mahdotonta saada, muutama Riihivuoren mökki on vielä vapaana, mutta ne ovat kalliita. Vaihtoehtona yksityishenkilöiden vuokraamat kodit ja leirintäalue. Mä oon tässä metsästellyt ja alustava suunnitelma olis yöpyä jonkun jämsäläisen kodissa. Jos ei onnistu, yövymme jossain maaseutumajoitus- tai vastaavassa liikkeessä hieman kauempana. 

Paikan päällä kulkuvälineenämme toimii polkupyörät, jotka otamme mukaan Porista bussiin (tai junaan). Niillä kulkeminen sujuu kätevästi ja ilmaisesti bussiaikatauluista riippumatta. Majoituspaikan ja Himoksen välisen matkan pituudellakaan ei polkupyöräillen juuri ole väliä.

Tästä voitosta voimme päätellä sen, että mun Hyvän Karman Kerryttämisprojektini on tuottanut tulosta. Maanantaina iskenyt lähtemätön voittamisfiilis ei koskenutkaan eBingoa eikä Kenoa, vaan jotain vielä parempaa. 


Voi voi! Tänään 5.6. paljastui, etteivät liput ole olekaan VIP-liput... Mutta eipä se menoa haittaa! 

PS. Täältä täyttelen matkakilpailuja säännöllisesti: http://www.rantapallo.fi/matkakilpailut-voita-matka/
EDIT: Iskelmäfestareilla uusia nimiä, mm. Jorma Kääriäinen, Markku Aro, Antti Railio ja Jonne Aaron.
EDITEDIT: Kansan Valinnat esiintyjiksi ratkesivat! Mukana Janna, Elias Kaskinen & Päivän Sankarit, Pete Parkkonen sekä munkin äänestämä Jannika B!! Jes, kiitos tän äänestyksen mä ees pääsen koko festareille! Enää 29 päivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mielenkiinnosta! Kommentoi ihmeessä!