tiistai 24. kesäkuuta 2014

Suomalainen mökkijussi

Tämän tytön juhannusjuhlat alkoivat Krebareban kanssa jo juhannusaatonaattona (lieneekö tämä virallinen nimitys juhannusaattoa edeltävälle päivälle, sitä en tiedä) jolloin juhlimme perinteisesti kaupunkimaisemissa, pääasiallisena paikkana yksi Porin harvoista yökerhoista - Cabaret.


Perjantaiaamuna kaappasimme kimpsut mukaan ja hyppäsimme autoon suuntanamme Lyttylässä, puolen tunnin ajomatkan ja pienen venematkan takana sijaitseva Reettiksen isän mökki. Juhannus ilman mökkeilyä ei ole juhannus ollenkaan, sen me totesimmekin tyttöjen kanssa heti kättelyssä.

Näin kotiinpaluun jälkeen voin tietää viettäneeni täydellisen suomalaisen juhannuksen! Kuljin kamera kaulassa yli kaksi vuorokautta ja sain tallenettua sille paljon hienoja hetkiä. Mitäpä kuului meidän suomalaiseen juhannukseemme, no tietenkin...

...Isä Maljan tarjoamat alkumaljat...


...valtavasti grilliruokaa, erityisesti pihvejä ja makkaraa, sekä tietysti uutta perunaa...
Juurikin kuvan ulkopuolella on perunasalaattia. Mielestäni perunasalaatti on uuden vuoden ruoka, mutta toisille se on juhannusruokaa... Kiistakysymyksiä, hirveitä kiistakysymyksiä. 
Piti merkata chili-sulatejuustomakkarat oikeen nimikirijaimilla, ettei mee sekasin
 ...elämäni paras, mehevin ja tismalleen täydellisesti grillattu XXXL-pihvi kahdella veitsellä nautittuna...

Priimus pihvien joukossa
...chillailua ystävien kanssa upeissa merimaisemissa, saaressa, kaukana kaupungin hälinästä, olkihattu päässä, järki jäässä...
...hyvää juomaa, erityisesti viiniä...


Alkon juomista valkoviinin myynti kasvoi juhannusviikolla eniten (kuvassa kylläkin punaviini)
...sauna, uiminen ja palju, johon itse en mukaan päässyt leikkaushaavan vuoksi, muut kyllä nauttivat siitä täysin siemauksin, tuntikausia...Kylmä?
...non-stop musiikkia ja radion juhannuslähetys suorana Himokselta...


...kalastusta huonolla kalaonnella (ei sitten ollut ahvenfileen ahvenfilettä illalliseksi), katkennut onki ja portaat, jotka repeytyivät laiturista irti ja tippuivat mereen...Siinä mun saama särki?, johon en uskaltanut koskea (ilmiselvä kalafobia)
...juhannusaattoyö laiturilla naapureiden kokkoa tiirustellen sekä joustava puhelinlakko......juhlimista, rentoutumista, huoleton ja iloinen mieliala...Kuinka monta henkilöä löydät kuvasta?


...ihanat hetket yksin tai vähässä seurassa ulkona......huussi...


...veneilyä saareen ja takaisin, kumiveneilyä, vadelmaveneilyä, kesäbiisi Vadelmavene......mökkitien ajaminen...


...ja odotusta sekä päivittelyä hukkumisten ja kolarien määrää koskien. Ilmeisesti moni on lyönyt tästä aiheesta jopa vetoa... Juhannuksesta jäi puuttumaan vain juhannustaiat, jotka aattoyönä muistin, mutta sitten en enää muistanutkaan. Seitsemän kukkasta olisin kerännyt, laittanut tyynyn alle ja nähnyt tulevan aviomieheni unessani. Valitettavasti hän jää nyt vain arvailujen varaan... Ja hyttysiä, niitäkin jäin kaipaamaan, sillä yhtäkään en tavannut!

Sunnuntaiaamuna pohdiskeltiin sitä, kuinka pieni kansa Suomi on ja kun on juhannus, tai vaikka jääkiekon MM-kisat, täällä on ihanaa fiilata koko kansan kesken. 

Tämän juhannuksen oivallus: mökkeily on suomalaisten juttu. Se rentouttaa ja on mahtavaa vastapainoa kaupungin hektiselle elämälle. Itse hankin vielä joskus mökin järven rannalta. 

Kiitokset täydellisestä juhannuksesta kuuluvat Reetta Maljalle, Reetan Isä Maljalle, Essille, Auralle, lauantaina poistuneille Roosalle ja Sannalle sekä lauantaina saapuneille Veli Maljalle ja hänen ystävillensä! 

Happy and relaxed now! 

3 kommenttia:

Kiitos mielenkiinnosta! Kommentoi ihmeessä!