maanantai 3. elokuuta 2015

Karnevaalia! Karnevaalia! Eppu Normaali ja Keskiaikaiset markkinat

Perjantaina oli suuntana Porispere, kiva pikku festari meidän Kirjurissa. En pitkällisistä neuvotteluista huolimatta saanut ketään mukaani tuonne julman sateen ja peruskesän (kylmyyden) riivaamaan ihmistäytteiseen karsinaan, joten menin yksin, mikä oli ihan OK mulle, ja kyllä sieltä lopulta jotain juttuseurantynkääkin löytyi. Eppu Normaali on yksi lempimusiikeistani, enkä jättäisi heidän Porin keikkaansa väliin IKINÄ. Eppu-heput esiintyivät myös vuoden 2013 Porisperessä, jossa silloin olin. Näiden kahden keikan välille teki eron muutama seikka: sää tuolloin pari vuotta sitten oli outo (lämmin), ja biisilistakin erilainen, koska Epuilla on nyt meneillään juhlakiertue Kahdeksas ihme -albumin kolmekymppisten kunniaksi. Jokainen sen raita tottakai esitettiin.

Videoo (Vuonna '85)


Sijoituin tietenkin eturiviin. 

...se täyttää/välin korvien...siellä soittaa/Juha Torvinen...
bossee

Sähköt sain sähkökitaraan! Mitäpä muuta sitä tarvitsee.
Tässä keikan jälkeiset fiilikset mun Facebookista: 

Ostin maailma mahtavimma paida maailma mahtavimmalt keikalt, mis esiinty maailma mahtavin bändi Eppu Normaali.
Rakkauteni teitä kohtaan, Eppu Normaali, alkoi jo pienenä alkeishiukkasena Linnunradan laidalla oleillessa vuonna '85, eikä rakkaudelle näy loppua. Joka päivä ja joka ikinen yö teitä ajattelen, ja kun olette poissa, näen kasvonne noissa mieleni soissa! Mut ehkä aamulla astelen kuitenkin kaipauksesta piittamatta ihan tyytyväisenä takaisin sateeseen, koska sain tänään viettää laatuaikaa eturivissä huudellen: "älkää menkö njet njet, mennessänne sydämeni viette"... Krapulassako huomenna makaisin, ajatusta siedä en, siksi en tänään ollut ollenkaan baarikärpänen. Enkä joutunut päivittämään Facebookkiinkaan mitään tämän tapaista: "haistakoon veen, jos joku perkele puuttuu mun juomiseen" tai "työttömyys, viina, kirves ja perhe on kohtaloni". En siis ole darrassa, joten huomenna illalla nähää onko must taas tullu urheiluhullu, mut tänää lueskelen vielä filosofiaa (kaunokirjallisuutta) aamun koittoon... Toivottavasti tavataan vielä kolmannenkin kerran vihreän joen (Kokemäenjoen) rannalla. Tarvitsen teitä kertomaan minulle, miks kaikki kaunis on niin naiivia. Ja miten soittamalla kitaraa voi parantaa maailmaa... Olen iloinen nyt, koska kun kitara soi, ei luonnollisestikaan itkeä saa!!! ‪#‎sekaisin‬ ‪#‎EppuNormaali‬
Ihana fanipaitani aiheutti mulle ekan kerran aikoihin puhdasta materialismionnea<3

Aiheeseen sopivaa musaa, tälläne soi tuol markkinoillaki! (video)
Lauantain vietin kesätyöpaikassani grillillä onnen huumassa, ja sunnuntaina karnevalismi jatkui Ulvilan Keskiaikaisilla Hansamarkkinoilla, joihin luulin jo viime vuonna meneväni. En kuitenkaan mennyt. En muista miksi, mutta voisin ihan näin veikata nukkuneeni niiden ohi, koska meinasin tehdä sen tänäkin vuonna. En kuitenkaan voisi olla tyytyväisempi, että paikalle menin, sillä ulkona pärjäsi t-paidalla ja fiilis oli ihan 1560. Olen jo aiemmin ilmaissut historian mielenkiinnon kohteenani, ja ehkä juuri siksi rakastin markkinoita. Ne ylittivät odotuksenikin rutkasti, ja koulusta opin, että jos matkailijan odotukset ylittyvät, on asiat vallan hyvällä mallilla. Paikalla oli paljon järjestäjiä pukeutuneina keskiaikaisiin vaatteisiin, oli musiikkia ja oli erilaista ohjelmaa. Oli paljon aiheeseen sopivaa myytävää. Miljöö jokirannassa sopi kuin peruna peltoon. Vietin suurimman osan markkinoista teltassa, jossa minulle tehtiin (ilmainen) perinnehoito, jokin hermojen oikaisusysteemi, ja jokin toinenkin kivunpoistohoito. Ne olivat tosi mielenkiintoisia, sillä hoidoissa ei käytetty lainkaan voimaa, mutta silti ne rentouttivat!


(bah)
Oli pakko ottaa tyrnicandyy, koska se myyjä sano, et yhes karkis on enemmä c-vitskuu ku kokonaises appelsiinis. 
Ostin Dianetiikka (Uusi tiede mielen terveydestä) -kirjan, koska se myytiin mulle niin hyvin (samassa teltassa, jossa sai ilmaisia hoitoja), ja mulla oli perjantaina tilipäivä... Niille, jotka aiheesta tietävät enemmän: EN OLE LIITTYMÄSSÄ SKIENTOLOGIAAN. En usko, että polveudumme 75 miljoonaa vuotta sitten Maahan lentokoneen tapaisilla aluksilla saapuneesta Theta-kansasta (T.Wikipedia). En halua seurata Tom Cruisen jalanjälkiä. En usko tähän kirjaankaan ihan varauksetta, mutta luen sen puhtaasta mielenkiinnosta kaikkeen tälläiseen huuhaan rajoilla pyörivään, ja jossen muuta, opin sieltä ainakin sivistyssanoja ja onhan tollasen raskaamman tekstin lukeminen kevyiden fantasiaromaanien jälkeen ihanaa. 

2 kommenttia:

Kiitos mielenkiinnosta! Kommentoi ihmeessä!