tiistai 17. joulukuuta 2013

Liikenneturvallisuus ei ole säästökohde

Eilen illalla Porin Toejoella mopopoika kuoli törmättyään parkissa olevaan rekkaan. Tämä onnettomuus kosketti minua henkilökohtaisesti, sillä onnettomuuspaikka on minulle tuttu ja sijaitsee suoraan vanhan kotini ikkunoiden edessä. Tiedän pojan veljet nimeltä ja näöltä. Tekee pahaa lukea joka vuosi samankaltaisista onnettomuuksista. Kenen tahansa elämä voi loppua hetkessä.

Voin vain kuvitella pojan läheisten tuskan. Haluaisinkin tässä välittää osanottoni hänen perheelleen ja ystävilleen.

Onnettomuustie on hirveässä kunnossa! Sillä parkkeerataan autot niin, että ne vievät kaistan verran tilaa. Tiellä on liikaa kaivonkansia kaksipyöräisille sopimattomilla kohdilla. Olen ajanut reittiä niin monta kertaa, että opin niiden sijainnin ulkoa, mutta tuntemattomana tie on vaarallinen. Tien valaistus on (ollessaan käytössä) hyvin himmeä, eikä se valaise kaivonkansia eikä kuoppia. Pori ja muut kunnat säästävät väärässä paikassa, kun säästävät pimeän ja liukkaan talven katuvalaistuksesta. Valot päälle pimeille teille!

Toivon kaikkien tielläliikkujien turvallisuuden takia, että runsaammin liikennöidyt tiet taajama-alueilla kunnostetaan. Ainakin Porista kunnostuksen tarpeessa olevia teitä löytyy joka ilmansuunnasta. Esimerkiksi Puuvillan kauppakeskuksen vieressä oleva tie on mopoilijalle kuoppineen itsemurha.

Toivoisin myös, että mopo(auto)-onnettomuuksien sattuessa ei heti oletettaisi vian olevan mopoilijassa. Lukemattomat autoilijat suhtautuvat kaikkiin, myös liikennesääntöjen mukaan ajaviin mopoilijoihin vähättelevästi. On ymmärettävä, että mopo(auto)kuskit ovat kokemattomia ja nuoria. He nauttivat päästessään ensimmäistä kertaa liikkumaan polkupyörää nopeammin. Talvisin viimeistään liukkailla kannattaa kuitenkin mopoilijan miettiä vaihtoehtoisia kulkuneuvoja oman turvallisuutensa vuoksi. Autoilija - osoita ymmärrystä mopoilijaa kohtaan. Olethan joskus itsekin jonkinmerkkistä hitaampaa kulkuvälinettä kuljettanut ja ollut kokematon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mielenkiinnosta! Kommentoi ihmeessä!